Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تولید خمیردندان نانوگیاهی و قطره آهن بدون طعم و رنگ در این مرکز رشد خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا- حسین عقابی؛ مراکز رشد واحدهای فناور با ارائه خدمات حمایتی، پشتیبان ایجاد و توسعه حرفه‌های جدید توسط کارآفرینان در قالب واحدهای نوپای فعال در حوزه‌های گوناگون فناوری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراکز با هدف تجمیع توانایی پژوهشی و اطلاعاتی دانشگاه‌ها، صنایع و شرکت‌های دولتی و خصوصی به‌منظور تجاری کردن نتایج پژوهش‌های علمی و دانشگاهی، طراحی و راه‌اندازی شده‌اند و با تلفیق توانایی پژوهشگران، کارآفرینان و صاحبان صنایع به توسعه سریع فناوری کمک می‌کنند.

مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور هم با همین اهداف سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد و با توجه به تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خوبی که این واحد دانشگاهی دارد، محصولات دانش‌بنیان و دستاوردهای علمی متفاوتی را در این سال‌ها تولید کرده است. به همین مناسبت با سعیدرضا عسگری مدیر مرکز رشد این واحد دانشگاهی به گفتگو نشستیم که در ادامه خواهیم خواند.

آنا: خلاصه‌ای از تاریخچه مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور و چگونگی راه‌اندازی آن را بیان فرمایید.

عسگری:‌ مجوز مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور سال 93 اخذ شد؛‌ اما از نیمه دوم سال 94 آغاز به کار کردیم. با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور از تجهیزات آزمایشگاهی و امکانات کارگاهی خیلی خوبی در هوش مصنوعی و رشته مواد و متالوژی برخوردار بود، بیشتر در این حوزه‌ها کار کردیم.

مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور به مساحت 600 مترمربع در دانشکده فنی این واحد دانشگاهی مستقر بوده و سالن‌های آمفی‌تئاتر و اتاق‌هایی را به واحدهای فناور اختصاص داده‌ایم. چهار اتاق 60 متری  و تعداد زیادی هم پارتیشن‌بندی شده که در اختیار واحدهای فناور است.

آنا: چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان در این مرکز فعالیت می‌کنند؟

عسگری: مجموعاً 19 هسته و واحد فناور فعال در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور فعالیت می‌کنند که از میان آنها یک شرکت دانش‌بنیان با نام «علم و دانش شرق» برای اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی بوده و مجوز آن از منطقه 9 دانشگاه آزاد اسلامی صادر شده است. تقریباً 9 هسته فناور و 9 واحد فناور دیگر هم در این مرکز هستند.

آنا:مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چه محصول دانش‌بنیان یا دستاورد برجسته علمی دارد؟

عسگری:‌ محصول قطره آهن بدون طعم و رنگ یکی از دستاوردهای مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور است. با توجه به اینکه قطره آهن هم دندان را سیاه می‌کند و هم طعم خیلی بدی دارد، دانشجویان گروه شیمی و اعضای هیئت علمی این واحد دانشگاهی توانستند قطره آهن بدون طعم و رنگ را تولید و مجوز آن را هم از سازمان غذا و دارو دریافت کردند و اکنون در حال اخذ مجوز برای تولید انبوه آن از طریق مسئولان مربوط هستیم.

واحد دیگر فناور در مرکز رشد واحد دانشگاهی نیشابور محصولی به نام «اسکوتر برقی» تولید کرده که نمونه اولیه آن ساخته شده و در مرحله اخذ مجوز است. این واحد کامپوزیت‌هایی تولید کرده که جاذب صدا و انرژی هستند و اصطلاحاً ساختار آنها ساختار منظمی دارد. علاوه بر این محصولاتی مانند ساندویچ‌ پانل‌های عایق صوتی و حرارتی را هم تولید کرده است.

یکی دیگر از واحدهای فناور مستقر در این واحد دانشگاهی با نام «پالمام»  بازیافت کاغذهای تتراپک را انجام می‌دهد. پاکت‌های شیر و آبمیوه لایه‌های مختلفی شامل لایحه‌های پلیمری، کاغذی و آلومینیومی دارند. شرکت پالمام با بازیافت این کاغذهای تتراپک، گرانول‌های کامپوزیتی تولید می‌کند که به‌عنوان ماده اولیه صنایع پلاستیک از آن استفاده می‌شود.

استفاده از محصول دانش‌بنیان واحد نیشابور در صنایع نظامی

شرکت «نانوکاتالیست» که یکی دیگر از شرکت‌های فناور این واحد دانشگاهی است، تولید خمیردندان گیاهی و اصطلاحاً نانوگیاهی را انجام می‌دهد و شرکت فناور «فرامرز» هم دستگاهی تولید کرده که سینتیک واکنش‌ها را با محاسبه سرعت انجام واکنش‌ها از روی کاهش وزنی که نمونه در حین انجام واکنش انجام می‌دهد، اندازه‌گیری می‌کند.

شرکتی فناور دیگری با عنوان «آمیزه» پودر توپال که پودر آلومینیوم سایز میکرون است و معمولاً به‌صورت ورقه‌ای یا پِلیت تولید می‌شود را به‌صورت کروی تولید می‌کند که در صنایع نظامی برای ساخت موشک استفاده شده و نوع ورقه‌ای آن هم در صنعت ساختمان و در پنل سیمان سبک استفاده می‌شود.

محصولی با عنوان «پوشش‌های هیبریدی» که معمولاً برای قالب‌هایی تحت سایش مورد استفاده قرار می‌گیرد مانند قالب‌های ریخته‌گری صنایع فولاد در شرکت دانش‌بنیان دیگر این واحد دانشگاهی با عنوان «علم و دانش شرق» ساخته و یک نرم‌افزار با عنوان نرم‌افزار نیشابورگردی برای گردشگری تهیه شده است.

واحد فناور «پویافرامرز» این واحد دانشگاهی هم دستگاه تحلیل حرارتی وزنی را تولید کرده و ساخت سامانه کسب‌وکاری با عنوان «جی چندل» را هم مدنظر داشتیم که به ثمر نرسید.

آنا:‌ برنامه‌های در حال اجرا و اهداف پیش روی مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور چیست؟

عسگری:‌ آن چیزی که از سوی سازمان مرکزی در نظر گرفته شده این است که دانشگاه‌ها به سمت بحث سراهای نوآوری بروند؛ اما برای سراهای نوآوری حداقل باید 20 واحد دانشگاهی در این زمینه فعالیت داشته باشند تا بتوانیم به آن سمت حرکت کنیم.

در حال انجام کارهایی هستیم تا بسنجیم به چه شکل می‌توانیم روی این مسئله کار کنیم. با توجه به اینکه نزدیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور مجتمع فولاد خراسان قرار دارد، می‌توانیم با استفاده از این موقعیت ظرفیت و فضایی را ایجاد تا قطعات مورد نیاز این مجتمع را بومی‌سازی کرده و در این واحد دانشگاهی تولید کنیم.

انتهای پیام/4121/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور مراکز رشد دانشگاه آزاد واحد دانشگاهی واحدهای فناور واحد فناور تولید کرده رشد واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۸۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد

ایسنا/مرکزی رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی با اشاره به اینکه جهش تولید با دانشگاه‌های مهارت محور محقق خواهد شد، گفت: گفتمان‌سازی و جریان‌سازی جوامع دانشگاهی عامل مهمی در تحقق شعار سال است.

علیرضا نظام‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا به نقش جوامع دانشگاهی در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت و افزود: نخستین ماموریت جوامع دانشگاهی در تحقق شعار سال، گفتمان‌سازی در حوزه شعار سال و تبدیل کردن آن به گفتمان غالب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه تعامل جوامع دانشگاهی با صنعتگران بسترساز جهش تولید است، افزود: نامگذاری سالیان متمادی با مضامین اقتصادی بیانگر آن است که اقتصاد اصلی‌ترین مسئله کشور است و دانشگاهیان می‌توانند در ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه بسترساز تحقق شعار سال باشند.
وی بیان کرد: برخورداری دانشگاه‌ها از نیروی متخصص و دارای بار علمی غنی در رشته‌های مرتبط با صنعت می‌تواند منجر به تبادل اطلاعات علمی و توانمند شدن نیروی کار شاغل در صنایع باشد.
نظام‌آبادی همچنین شناسایی نیروی کاری که دنبال مهارت‌افزایی است را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: جهت‌دهی افکار جوانان و آگاهی‌بخشی به آنان به همراه ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با شغلی که انتخاب می‌کنند و بهره‌گیری از ظرفیت اساتید مهارتی و دست به آچار می‌تواند موجب توانمند شدن نیروی کار شده و در نهایت باعث جهش در تولید شود.
وی با اشاره به اینکه تاکید رهبری بر جهش تولید با مشارکت مردم بسیار دقیق و داهیانه است، تصریح کرد: بدیهی است که مشارکت جوامع دانشگاهی، نخبگانی، کارشناسان و آحاد مختلف مردم زمینه‌ساز تحقق شعار سال خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ مانع و محدودیتی برای تحقق شعار سال وجود ندارد، گفت: تقویت زیرساخت‌های مورد نیاز برای ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و هدفگذاری و تدوین راهبردهای تحقق شعار سال موجب تسریع در عملیاتی شدن آن خواهد شد.
نظام‌آبادی در ادامه، با اشاره به تقسیم بندی دانشگاه‌ها به نسل‌های آموزشی، پژوهشی و تلفیقی از آموزش و پژوهش گفت: فعالیت دانشگاه در نسل چهارم مبتنی بر بکارگیری این تلفیق در بحث اشتغالزایی و کارآفرینی است و دانشگاه جامع علمی کاربردی در نسل چهارم قرار دارد و از تلفیق آموزش و پژوهش در کارآفرینی و اشتغال جوانان استفاده می‌کند.
وی با اشاره به اینکه به صرف انجام آموزش محض و غیر هدفمند راهی به جایی نخواهیم برد چراکه در این صورت بدون توجه به نیاز آینده، آموزش را معطوف به موضوعات عملی در دل صنعت، کشاورزی و ... می‌کنیم، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، هدفمند و آینده‌نگر با بکارگیری اساتید کاملا مهارتی و آچار بدست در محیطی کاملا مهارت محور به دنبال ارائه خدمت است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان مرکزی تصریح کرد: با استقرار مراکز علمی و کاربردی در مجاورت صنعت به عنوان مغز متفکر، مجموعه صنعتی از اطلاعات علمی و تخصصی دنیا آگاهی پیدا کرده و تولید هدایت می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در کشورهای توسعه‌یافته نیروی متخصص عامل پیشرفت است، افزود: دانشگاه علمی کاربردی زمینه‌ساز پیشرفت است و در این دانشگاه بر خلاف سایر دانشگاه‌ها ۷۰ درصد سرفصل‌ها عملی و ۳۰ درصد تئوری است که بیانگر نیاز هدفمند کشور است.
وی بیان کرد: دانشگاه جامع به درستی به دنبال افزایش نرخ اشتغال و کارآفرینی است و افزون بر ۷۰ درصد فارغ‌التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده یا کارآفرین شده‌اند و بنا داریم که دانشگاه تبدیل به یک مرکز اشتغال‌زایی شود.
نظام آبادی با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه‌ها به مقوله اشتغال نگاه جدی داشته باشند، جهش واقعی در تولید ایجاد خواهد شد، افزود: نگاه دانشگاه به تولید باید مبتنی بر افزایش اشتغال باشد و جوامع دانشگاهی نظیر مرکز علمی کاربردی باید به یک مرکز اشتغال‌زا تبدیل شود. اگر این نگاه عملیاتی شود بخش اعظمی از فارغ التحصیلان جذب بازار کار خواهند شد، علاوه بر آن نیروی انسانی شاغل در واحدهای تولیدی و صنعتی وارد دانشگاه شده و پس از کسب مهارت و توانمند شدن با انگیزه بیشتری در سنگر تولید خدمت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید به یک هاب آموزشی تکنسین‌ها و کارشناسان کاملا مهارتی تبدیل شود، افزود: ورود تخصصی و مهارتی به موضوع کار و تولید موجب خواهد شد که به توفیقات بسیاری دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه افزون بر دو هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در استان مرکزی فعالیت دارند، گفت: قریب به ۴۰ درصد صنایع استان مرکزی با کمتر از ۳۰ درصد ظرفیت اسمی فعالیت می‌کنند و تقریبا ۱۰ درصد صنایع استان با ظرفیت ۷۰ درصدی فعالیت دارند که لازم است کلینیک‌های صنعتی از دل جوامع دانشگاهی نظیر مراکز علمی و کاربردی بیرون بیایند و با بررسی موانع پیش رو به صورت علمی، ظرفیت تولید را افزایش دهند تا جهش در تولید استان مرکزی به عنوان قطب صنعت کشور محقق شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • استقرار ۴۵ هسته فناور و شرکت دانش‌بنیان در مرکز رشد واحد زاهدان/ جذب دانشجویان در قالب طرح پویش
  • مشاوره تحصیلی هوشمند در کمترین زمان و بدون اتلاف وقت
  • برتری ۴ نشریه دانشگاه آزاد رودهن میان نشریات دانشجویی واحد‌های دانشگاهی
  • رسالت‌ مهم دانشگاهیان، زنده نگه‌داشتن یاد شهداست
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • رقابت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش سمنان
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان